Nuskin

Nuskin üzletemmel kapcsolatos dolgok:

Tisztelt Üzleti Partnereink!

Ahogyan azt már tudja, az Ön üzletének és a Társaság elsődleges célja kiemelkedő minőségű termékek értékesítése fogyasztók számára (Szabályzat 1.2.). Kérjük, ne feledje, hogy ezen tevékenységre az adott piac helyi jogszabályai és a mi Szabályzatunk egyaránt vonatkozik.

Főként kérjük, vegye figyelembe, hogy Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában és Csehországban a helyi előírásoknak megfelelően egy termék, belépőjegy, üzleti segédanyagok értékesítésekor vagy szolgáltatás nyújtásakor egy vásárló részére számla vagy nyugta kibocsátása szükséges.

Ezzel kapcsolatban a Szabályzat 5. fejezete a következőket ismerteti:

§5.3 Kiskereskedelmi értékesítési nyugták

  1. (a)

Önnek az értékesítés időpontjában kiskereskedelmi értékesítési nyugtát kell kiállítania a fogyasztó számára. A kiskereskedelmi értékesítési nyugta nem helyettesíti a számlát, ha a helyi jogszabályok számla kiállítását írják elő. A kiskereskedelmi értékesítési nyugtát ki kell állítani és fel kell tüntetni a megrendelt tételeket, a kiszállítás összegét, az Ön nevét, aláírását, üzleti címét és telefonszámát, valamint a kiskereskedelmi értékesítési nyugtán feltüntetett bármely egyéb követelményt be kell tartania.

 1. (b)

A kiskereskedelmi értékesítési nyugta másolatát meg kell őriznie nyilvántartás céljából. Legalább négy évig, vagy ha a helyi jogszabályok megkövetelik, hosszabb ideig is meg kell őriznie minden kiskereskedelmi értékesítési nyugta másolatát nyilvántartásában.

 1. (c)

Ismernie kell és be kell tartania minden, a fogyasztói személyes adatainak gyűjtésére vonatkozó adatvédelmi jogszabályt, többek között beleértve, hogy engedélyt kell szereznie a fogyasztói személyes adatainak gyűjtésére, kezelésére és esetleges továbbadására a Társaság számára, kizárólag ellenőrzési célokra.

Kérjük, emlékeztetőül olvassa el az alábbiakat is:

§6.7 Kiskereskedelmi értékesítések ellenőrzése

Kiskereskedelmi értékesítések esetén Önnek meg kell őriznie legalább négy évig a kiskereskedelmi értékesítésekről szóló dokumentációt, vagy az esettől függően legalább addig, amíg a helyi jogszabály előírja annak ellenőrzése céljából, hogy Ön teljesítette-e mindezen kiskereskedelmi értékesítési követelményeket. A Társaság kérésére a Társaság rendelkezésére kell bocsátania ezt a dokumentációt. Ha nem tudja dokumentálni az előírt értékesítéseket, ezzel megsérti a Szerződést. A Társaság visszaveheti bármely olyan hónapban a megrendelésekre kifizetett összes Bónuszt, amely hónapra Ön nem tudja átadni a kiskereskedelmi értékesítési dokumentációt. A Társaság rendszeresen auditálja ezen pontoknak az Üzletépítők részéről történő betartását.

Ezenkívül ki szeretnénk emelni, hogy Magyarországon a kiskereskedelmi értékesítéshez az is szükséges, hogy az Üzletépítő rendelkezzen a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium, az egyes ipari és kereskedelmi tevékenységek gyakorlásához szükséges képesítésekről szóló 21/2010 (V.14) rendelete által előírt képesítéssel. A kiskereskedelmi tevékenységet be kell jelenteni a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnál.

Végezetül pedig szeretnénk felhívni szíves figyelmét a pénzvisszafizetési garanciára, a visszatérítésre és a termékcserére vonatkozó irányelveinkre:

§5.4 Pénzvisszafizetési garancia, Visszatérítés a fogyasztók és Cserék a kiskereskedelmi fogyasztók számára

  (a)

  1. Be kell tartania a kiskereskedelmi nyugtán feltüntetett, az értékesítés lemondására vonatkozó helyi jogszabályokat. Ha a jogszabályok további jogosultságokat biztosítanak, Ön vállalja, hogy megadja ezeket a jogosultságokat a kiskereskedelmi fogyasztónak. Ez azt jelenti, hogy Ön köteles bármilyen okból és kérésre teljes körűen visszafizetni a vételárat az áfával és a szállítási költséggel együtt – ha alkalmazandó – a kiskereskedelmi fogyasztónak, a Társaság részéről bármiféle visszatérítés nélkül. Az egyetlen követelmény az, hogy a fogyasztónak a nyugtán feltüntetett lemondási időn belül kell kérnie a visszatérítést, és vissza kell küldenie a Termék fel nem használt részét. A fogyasztó kérésétől számított 14 napon belül Önnek vissza kell térítenie a visszaküldött Termék vételárát. A Társaság ösztönzi Önt a kiskereskedelmi fogyasztók visszatérítési igényeinek vagy a Termékcsere kéréseknek a teljesítésére még abban az esetben is, ha a nyugtán feltüntetett lemondási idő letelte után nyújtották be azt.
  1. (c)

Ha a kiskereskedelmi fogyasztó a Terméket közvetlenül Öntől vásárolja, és a kiskereskedelmi fogyasztó visszaküldi Önnek a Terméket visszatérítés céljából, akkor Ön felel azért és a kiskereskedelmi fogyasztó számára teljesítenie kell a visszatérítést a Társaság részéről bármilyen visszatérítés nélkül. A Társaság ösztönzi Önt arra, hogy teljesítse a kiskereskedelmi fogyasztó visszatérítési kérését még abban az esetben is, ha a kiskereskedelmi nyugtán feltüntetett lemondási idő eltelt.

  1. (d)

Ha a kiskereskedelmi fogyasztója a Terméket közvetlenül Öntől vásárolja és a kiskereskedelmi fogyasztója Termékcsere céljából visszaküldi Önnek a Terméket, akkor Ön felel a Termékcseréért, és a Társaság csak akkor pótolja a becserélt Terméket, ha a Termék szállítási napjától 60 napon belül küldték vissza, és a Termék hibás.

A teljes Szabályzatot az Office könyvtárában találja.

Továbbra is elkötelezett támogatói vagyunk üzlete építésében a vállalat integritásának és üzleti partnereink megóvása által.

Ha bármilyen további kérdése van, kérjük, vegye fel a kapcsolatot account menedzserével!

Szólj hozzá!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.