Ha az Apple TV Remote nem működik

Ha a távvezérlő nem megfelelően működik, kövesse a cikkben olvasható útmutatót.

Alapvető hibaelhárítási lépések

  1. Ha Siri Remote vagy Apple TV Remote távvezérlőt használ, töltse 30 percig egy Lightning–USB kábel és egy fali USB-töltő segítségével. Ha Apple Remote távvezérlőt használ, cserélje ki az akkumulátort
  2. Húzza ki az Apple TV tápkábelét a hálózati aljzatból. Legalább hat másodpercet várjon, majd csatlakoztassa a tápkábelt.

Ha a távvezérlő továbbra sem működik a várt módon, akkor kövesse az adott távvezérlőtípusra vonatkozó lépéseket. Mindegyik lépés után ellenőrizze, hogy a probléma megszűnt-e.

Siri Remote vagy Apple TV Remote

Kép egy 1. generációs Siri Remote-ról vagy egy 1. generációs Apple TV Remote-ról és egy 2. generációs Siri Remote-ról és egy 2. generációs Apple TV Remote-ról.
  1. Nyomja meg egyszerre, majd tartsa lenyomva a TV/Vezérlőközpont gombot  és a Hangerő csökkentése gombot . Tartsa körülbelül 5 másodpercig lenyomva a gombokat, vagy addig, amíg az Apple TV állapotjelző lámpája kialszik, majd ismét felkapcsol.  
  2. Engedje fel a gombokat, majd várjon 5-10 másodpercet. Ekkor megjelenik a Kapcsolat megszakadt értesítés a televízió képernyőjén. 
  3. Miután a távvezérlő újraindult, megjelenik a „Kapcsolódva” értesítés a televízió képernyőjén. 

Ha a távvezérlő továbbra sem működik megfelelően, kövesse az alábbi lépéseket: 

  1. Irányítsa a távvezérlőt az Apple TV-re. Ügyeljen rá, hogy a távvezérlő körülbelül 7,5 centiméterre legyen az Apple TV-től. 
  2. Nyomja meg, majd öt másodpercen át tartsa lenyomva a Vissza  (vagy Menu) és a Hangerő növelése  gombokat.
  3. Ha felszólítást kap erre, helyezze a távvezérlőt az Apple TV tetejére a párosítás befejezéséhez.

Ha nem tudja párosítani a 2. generációs Siri Remote a 2. generációs Apple TV Remote távvezérlőt, ellenőrizze, hogy az Apple TV frissítve van-e a tvOS 14.5-ös vagy újabb verziójára. Az iPhone, az iPad és az iPod touch készüléken elérhető Apple TV Remote is használható az Apple TV kezelésére és a tvOS verziószámának ellenőrzésére. 

Ha továbbra is szüksége van segítségre, vegye fel a kapcsolatot az Apple-támogatással.

Apple Remote (alumínium vagy fehér)

Kép egy Apple Remote-ról (alumínium) és egy másik Apple Remote-ról (fehér).
  1. Törölje az Apple Remote és az Apple TV párosítását. Hat másodpercig tartsa lenyomva az Apple Remote Menu és Balra gombját. Ezután az Apple TV-n keresse meg a Leválasztás  ikont a távvezérlőt ábrázoló ikon fölött.
  2. Végezze el az Apple Remote és az Apple TV társítását. Hat másodpercig tartsa lenyomva az Apple Remote Menu és Jobbra gombját. Ezután az Apple TV-n keresse meg a Párosítás  ikont a távvezérlőt ábrázoló ikon fölött.

Ha továbbra is szüksége van segítségre, vegye fel a kapcsolatot az Apple-támogatással.

A nem az Apple által gyártott termékekre, illetve az Apple ellenőrzésén kívül eső vagy általa nem tesztelt független webhelyekre vonatkozó információk nem tekinthetők javaslatoknak vagy ajánlásoknak. Az Apple nem vállal felelősséget a harmadik felek webhelyeinek és termékeinek kiválasztására, teljesítményére, illetve használatára vonatkozólag. Az Apple nem garantálja, hogy a harmadik felek webhelyei pontosak vagy megbízhatóak. Forduljon az adott félhez további információkért.Közzététel dátuma: 2022. február 16.

Hozzászólások lezárva.