Használjam a Btrfs-t a Surveillance Station számára?

A metaadattükrözést, a fájlok öngyógyítását és a hatékony pillanatfelvételi funkciókat támogató Btrfs a legtöbb Synology szerverbeállításhoz alkalmas. Ha azonban nagyszabású megfigyelőrendszert használ, javasoljuk az ext4 rendszer használatát.

Más tárolási környezetektől eltérően a Surveillance Station főként folyamatos rögzítésre szolgál. Ezért az ext4 alkalmasabb:

  • Fájlforgatás:
    A felvételek rendszeres forgatása néha töredezheti a köteteket, ami megnehezíti a Surveillance Station számára, hogy folyamatos tárhelyet találjon. Mivel az Ext4 optimalizálta a mögöttes struktúrát, és kevésbé hajlamos a töredezettségre, mint a Btrfs, jobb rendszerteljesítményt tud nyújtani.
  • Ellenőrző összeg ellenőrzése:
    Nagyon időigényes lehet, ha a Btrfs ellenőrző összeget futtat minden folyamatosan rögzített adatra. Általában a videókat nem érinti, ha csak egy adat veszett el, és nincs szükség ellenőrző összegekre a károk kijavításához.
  • Pillanatkép replikáció:
    A felhasználók általában nem szerkesztik olyan gyakran a felvételeket, mint más fájlokat. Ezért nincs szükség a Btrfs pillanatkép-replikációs szolgáltatásai által biztosított pillanatnyi adatmásolatokra.

Hozzászólások lezárva.