HomeKit

A HomeKit-kiegészítők automatizálása és távoli elérése

Az Otthon alkalmazással létrehozhat egy otthoni központot, amelyen keresztül távolról vezérelheti a HomeKit-kiegészítőket, hozzáférést adhat azoknak a személyeknek, akikben megbízik, illetve automatizálhatja a kiegészítőket, hogy végrehajtsák az Ön által meghatározott feladatokat, az Ön által meghatározott időben.

Az első lépések

 • Állítsa be a HomeKit-kiegészítőket az Otthon alkalmazásban iOS-készülékén.
 • A kiegészítők távoli vezérléséhez az alábbi készülékek egyike szükséges:
  • 3. generációs Apple TV*
  • 4. generációs Apple TV, amelyen a tvOS 9.0-s vagy újabb verziója fut
 • Az automatizálás és a felhasználói engedélyek beállításához az alábbi készülékek egyike szükséges:
  • 4. generációs Apple TV, amelyen a tvOS 10 fut
  • iPad, amelyen az iOS 10 fut

*A 3. generációs Apple TV nem támogatja a HomeKit-kompatibilis kamerákhoz való távoli hozzáférést.

Az otthoni központ beállítása

iPad vagy 4. generációs Apple TV készülékét otthoni központként beállítva iOS-készülékéről automatizálhatja és távolról vezérelheti a HomeKit-kiegészítőket. Az otthoni központként beállított készüléknek az otthonában kell maradnia, kapcsolódnia kell az otthoni Wi-Fi-hálózathoz, és bekapcsolt állapotban kell lennie.

Az iPad beállítása otthoni központként

 1. Lépjen a Beállítások > iCloud menüpontba.
 2. Jelentkezzen be Apple ID azonosítójával.
 3. Ellenőrizze, hogy az iCloud-kulcskarika és az Otthon be van-e kapcsolva.
 4. Lépjen a Beállítások > Otthon menüpontba és kapcsolja be Az iPad a haszn. Otthoni központként funkciót. Segítségre van szüksége?

Az Apple TV beállítása otthoni központként

 1. iOS-készülékén vagy a Macen állítsa be az Apple ID kétlépéses hitelesítését. Ezután lépjen az iCloudba, és kapcsolja be az iCloud-kulcskarikát.
 2. Az Apple TV-n lépjen a Beállítások > Fiókok menüpontba, és jelentkezzen be az iCloudba azzal az Apple ID azonosítóval, amelyet az iOS-készülékén is használ.
 3. Az iCloudba történő bejelentkezést követően az Apple TV automatikusan beállítja magát otthoni központként. Az otthoni központ állapotának ellenőrzéséhez lépjen a Beállítások > Fiókok > iCloud menüpontba, és nézze meg a HomeKit szakaszban, hogy az otthoni központ kapcsolódik-e. Olvassa el, hogy mi a teendő, ha nem látható a HomeKit.

Szeretné ellenőrizni az otthoni központ állapotát az Otthon alkalmazásban iOS-készülékén? Nyissa meg az Otthon alkalmazást, majd koppintson a  elemre a bal felső sarokban. Ezután az Otthoni központok szakaszban tekintse meg, hogy otthoni központja csatlakozik-e.

A kiegészítők automatizálása

Szeretné, ha minden lámpa automatikusan lekapcsolódna, amikor elhagyja a házat? Szeretné, ha egy szcenárió automatikusan aktiválódna egy adott időben és helyen? Az otthoni központ beállítása után automatizálhat kiegészítőket és szcenáriókat, hogy automatikusan bekapcsolódjanak, és végrehajtsanak adott feladatokat.

     

Egy automatizálás létrehozása

 1. Nyissa meg az Otthon alkalmazást, koppintson az Automatizálás fülre, majd koppintson az Új Automatizálás létrehozása lehetőségre.
 2. Válassza ki, hogy mihez szeretné kötni az automatizált művelet indítását:
  • Változik a helyzetem: A kiegészítők és területek akkor kapcsolnak be vagy ki, amikor megérkezik egy helyre, vagy elhagyja azt.
  • Adott időpontban: Válassza ki azt az időpontot és a hét azon napjait, amikorra a kiegészítők automatikus be- vagy kikapcsolását szeretné időzíteni.
  • Vezérelt kiegészítők esetén: Egy kiegészítő be- vagy kikapcsolásához beállíthatja, hogy más kiegészítők vagy helyiségek reagáljanak az adott eseményre. A bejárati ajtó nyitásakor például felkapcsolódhatnak a lámpák.
  • Egy érzékelő észlel valamit: Ezt a beállítást használhatja például arra, hogy a lámpák felkapcsolódjanak, amikor a közelben mozgás érzékelhető.
 3. Válassza ki az automatizálni kívánt helyiségeket és kiegészítőket. Ezután koppintson a Következő gombra.
 4. Ellenőrizze a helyszíneket és a kiegészítőket. Érintse meg és tartsa megérintve a helyszínt vagy kiegészítőt, amelynek módosítani szeretné a beállításait.
 5. Amikor végzett, koppintson a Kész elemre.

Egy automatizálás kikapcsolása vagy törlése

 1. Nyissa meg az Otthon alkalmazást, és kattintson az Automatizálás fülre.
 2. Koppintson az automatizálásra.
 3. Kapcsolja ki az „Ennek az automatizálásnak az engedélyezése” funkciót, vagy koppintson az Automatizálás törlése lehetőségre. A másik lehetőség az, hogy balra legyint az automatizálás fölött, és a Törlés lehetőségre koppint.

Felhasználók távoli hozzáférésének engedélyezése és a jogosultságaik szerkesztése

Ha létrehoz egy otthoni központot, akkor a távoli hozzáférés felügyeletével és a jogosultságok szerkesztésével más személyek számára is lehetővé teheti, hogy vezéreljék otthonát. Amennyiben nem állít be otthoni központot, más személyek csak akkor vezérelhetik a kiegészítőket, amikor az Ön otthonában tartózkodnak, kapcsolódnak az otthoni Wi-Fi-hálózathoz, és a HomeKit-kiegészítők hatósugarán belül tartózkodnak.

Egy adott személy esetén felügyelheti a távoli hozzáférést, és módosíthatja a jogosultságokat – ehhez hívja meg a személyt otthona vezérlésére. Ezután kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Nyissa meg az Otthon alkalmazást, és koppintson a  elemre.
 2. Koppintson a személyre, akire vonatkozóan szerkeszteni szeretné a jogosultságokat.
 3. A következő hozzáférési módokat állíthatja be egy felhasználóhoz:
  • Távoli hozzáférés engedélyezése: Kapcsolja be ezt a funkciót, ha azt szeretné, hogy a felhasználók bárhonnan vezérelhessék a kiegészítőket. Kapcsolja ki, ha azt szeretné, hogy a felhasználók csak akkor vezérelhessék a kiegészítőket, amikor az Ön házában tartózkodnak.
  • Szerkesztés engedélyezése: Kapcsolja be ezt a funkciót, ha engedélyezni szeretné a felhasználók számára kiegészítők, helyiségek és más felhasználók hozzáadását, illetve eltávolítását.

Egy személy eltávolításához koppintson a  elemre, koppintson a személyre, majd koppintson a Személy eltávolítása lehetőségre.

Az otthoni központ hibaelhárítása

Kövesse az alábbi lépéseket, ha problémákat tapasztal az automatizálások létrehozásával vagy a HomeKit-kiegészítők vezérlésével kapcsolatban, amikor nem tartózkodik otthon:

 1. Gondoskodjon arról, hogy az Apple TV és az iPad:
 2. Győződjön meg arról, hogy tudja vezérelni a kiegészítőket az Otthon alkalmazásban iOS-készülékén. Nyissa meg az Otthon alkalmazást, és kapcsoljon fel egy lámpát, vagy módosítsa a hőmérsékletet.
 3. Gondoskodjon arról, hogy készüléke be legyen állítva otthoni központként:
  • Apple TV-n lépjen a Beállítások > Fiókok > iCloud menüpontba, és ellenőrizze, hogy az Apple TV a Csatlakoztatott állapotot jeleníti-e meg a HomeKit menüpontban. Ha nem látható a HomeKit menüpont, akkor az Apple TV nem kapcsolódik otthoni központhoz.
  • iPad készülékén lépjen a Beállítások > Otthon menüpontba, és gondoskodjon arról, hogy „Az iPad a haszn. Otthoni központként” funkció bekapcsolt állapotban legyen.
 4. Indítsa újra az Apple TV-t, az iPadet és az iPhone-t.
 5. Várjon néhány percig. Ha továbbra is problémákat tapasztal, jelentkezzen ki az iCloudból az Apple TV-n, majd jelentkezzen be. Lépjen a Beállítások > Fiókok > iCloud menüpontba.

Ha 3. generációs Apple TV-t* használ, az Otthon alkalmazásban vezérelheti a HomeKit-kiegészítőket, amikor nincs otthon. A felhasználói engedélyek módosításához, az automatizálás beállításához, illetve a HomeKit-kompatibilis kamerák távoli streameléséhez 4. generációs Apple TV-re van szükség. Ha hozzáad egy 4. generációs Apple TV-t egy olyan otthonhoz, amelyhez egy 3. generációs Apple TV-n van beállítva, akkor a 3. generációs Apple TV nem lesz használható a HomeKit távoli eléréséhez.

*A 3. generációs Apple TV nem támogatja a HomeKit-kompatibilis kamerákhoz való távoli hozzáférést.

Helyalapú automatizálások hibaelhárítása

Kövesse az alábbi lépéseket, ha nem tud létrehozni helyalapú automatizálásokat:

iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken:

 1. Lépjen a Beállítások > Adatvédelem menüpontba, és kapcsolja be a Helymeghatározás funkciót.
 2. Görgessen le, és koppintson az Otthon lehetőségre.
 3. Jelölje be „Az alkalmazás használata közben” beállítást a „Helyzethez való hozzáférés engedélyezése” szakaszban.

Apple TV-n:

 1. Lépjen a Beállítások > Általános > Adatvédelem menüpontba, és ellenőrizze, hogy a Helymeghatározás funkció be van-e kapcsolva.
 2. Válassza ki a Helymeghatározás elemet.
 3. Adja meg a Mindig beállítást a HomeKit esetén.

További információk

Az Otthon alkalmazás segítségével biztonságosan, közvetlenül iOS-készülékéről vezérelheti HomeKit-kiegészítőit.

Hozzászólások lezárva.