Villanyszerelés

Villanyszerelő árlista: 2022-es óradíjak és költségek, Egyesült Királyság

Valamikor mindenki beletörődött egy rövidzárlatba vagy egy helyi áramszünetbe . Bosszantó , nem? De mi történik, ha többre van szüksége, mint egy új izzóra vagy a megszakítók visszaállítására? Ezután villanyszerelőre lesz szüksége a hiba diagnosztizálásához és kijavításához. 

Egy tipikus elektromos töltés körülbelül 40 GBP/óra , néha több . Vagy 200 és 250 GBP /nap közötti napidíj . Ezenkívül általában híváskimeneti díjat számítanak fel , ami magasabb az első órában. És ha valódi vészhelyzetben van, amely nem tud várni, számítson rá, hogy óránként 80 GBP-t vagy többet kell fizetnie a felhívásért.   

De mivel a villanyszerelők árai vannak , nem szeretné, hogy ez túl gyakran megtörténjen. Szóval , mit csinálsz, ha ilyen magas a villanyszerelő napidíja?   

Ebben a cikkben megtudjuk: 

 • Egy tipikus villanyszerelő költségei.
 • Hogyan számítják ki a villanyszerelő óradíjait és díjait. 
 • Mennyit kell fizetnie egy villanyszerelő segélyhívásáért ? 
 • És hogyan találja meg a megfelelő helyi villanyszerelőt a környéken. 

Fő téma

Villanyszerelők árlista

Az alábbi elektromos munkák táblázatban megtalálja a belföldi villanyszerelők teljes árának listáját , amelyet várhatóan fizetni kell (áfa nélkül). Az itt közölt adatok nem pontosak, mert a táblázatot az Egyesült Királyság átlagainak kiszámításával állítottuk össze . Végül ne feledje , hogy a villanyszerelők díja Londonban és délkeleten általában körülbelül 15-20%-kal magasabb, mint az országban máshol.  

Villanyszerelő munkaBecsült költség
PAT tesztelés 1–2 GBP készülékenként, minimum 50 tétellel 
Ház újrahuzalozása2000 GBP egy 2 hálószobás háznál és 7000 GBP egy 5 hálószobás háznál 
Telepítse a Beléptető / Ajtóbejáratot 500-800 GBP ajtónként 
Antenna / parabolaantenna felszerelése (új) 120 GBP és 200 GBP között 
Szerelje be a légkondicionálót 1000 GBP és 6000 GBP között 
Szereljen be szén-monoxid-érzékelőt 80–130 GBP 
Telepítse a füstjelzőt 80–130 GBP 
Elektromos tűzhely beszerelése 40 és 80 font között  
Elektromos padlófűtés szerelés 50–80 GBP/m 2
Általános elektromos szerelési tesztelés 80 és 300 font között 
Sürgősségi villanyszerelő minimum 80 font/óra 
Lámpatest  40 GBP és 60 GBP között 
Új ventilátor szerelvény  250 GBP és 500 GBP között 
Fogyasztói egység csere (biztosítékdoboz / megszakító panel)400 és 500 GBP között 
Elektromos ellenőrzési állapot jelentés (EICR) 100 GBP és 170 GBP között 
Aljzatcsere (ellátás és felszerelés) 100 GBP és 150 GBP között 
Elektromos zuhany vezetékeinek felszerelése 100 GBP és 250 GBP között 
Elektromos zuhany felszerelése vízvezetékkel együtt 150 GBP és 300 GBP között 
Földkötésű víz- és gázcsövek 150 GBP és 250 GBP között 
A meglévő elszívóventilátor cseréje 120–230 GBP 
Központi fűtés szobatermosztát szállítása és felszerelése 75–110 GBP 
Szállítás és felszerelés hengeres termosztát 100 GBP és 130 GBP között 
Szállítás és felszerelés központi fűtés vezérlőóra 90 GBP és 150 GBP között 

A helyi villanyszerelők több tényezőtől függően árazzák az elektromos munkát . Például egy tipikus villanyszerelő árajánlat a következőket tartalmazza: 

 • Hol élsz. 
 • Függetlenül attól, hogy a munka vészhelyzet-e. 
 • Az eltöltött idő mennyisége. 
 • A szükséges anyagok mennyisége . 

Villanyszerelő hívási díjak és vészhelyzeti költségek 

Bár a villanyszerelőknek meghatározott napidíjuk van, amit a normál munkáért számolnak fel. Vannak más díjaik is, amelyeket a villanyszerelő szokásos költségén felül felszámítanak . 

Kihívási díjak _

Minden villanyszerelőnek fedeznie kell a szállítási és egyéb rezsiköltségeket. Ez azt jelenti, hogy minden munkának meg kell fizetnie magát. Így elkerülhető, hogy az ügyfél a vízforraló dugójának cseréjét kérje (általában 10 perces munka), és csak a 10 percért fizessen! A villanyszerelőknek kihívási díjat kell fizetniük. Általában minden munka első órája a szokásos díj kétszeresét terheli. És az első óra lesz a minimális díj. Ezt követően a villanyszerelő óránkénti költsége visszaáll a normál mértékre.  

Segélyhívási díj _

A villanyszerelőket, akárcsak a vízvezeték-szerelőket, a nap vagy éjszaka bármikor kihívhatják vészhelyzet miatt. Tegyük fel, hogy a példa kedvéért egy otthon villanykapcsolói egyszerre kezdenek pezsegni és füstölni. Egyértelmű, hogy vészhelyzetről van szó, amelyet azonnal rendezni  kell . 

Ha a háztulajdonos nem tudta, hogyan kapcsolja le a villanyt a fogyasztói egységnél, vagy a biztonság kedvéért ki kellett hagynia az épületet. Ezután egy villanyszerelőnek abba kell hagynia, amit csinál, és sietnie kell a munkához. Ez a nap vagy éjszaka bármely szakában és az év bármely napján megtörténhet. Ezért a villanyszerelő sokkal többet számol fel ezért a kiváltságért. A segélyhívás díját a villanyszerelő dönti el, de a normál díj 2,5-3-szorosa is lehet. Ha ezt az összeget vitatja, a villanyszerelő csak annyit mond, hogy időpontot kell kérnie a látogatásra, esetleg jövő hétre. 

Ház újrahuzalozása

Néhány év elteltével otthonában a vezetékek meghibásodnak, vagy a biztonságosabb és modernebb komponensek  rendkívüli mértékben megnövelik őket. 

Tény, hogy ma sokkal több áramot használunk otthonunkban, mint az 1970-es vagy 80-as években. Csak nézze meg, hány konnektor áll rendelkezésre egy régebbi házban, és hányra van szüksége most. Az új házakban akkoriban használt vezetékeket az akkori elektromos igényekhez tervezték. Tehát logikus , hogy az idők változásával frissített vezetékekre lesz szüksége, amelyek jobban megfelelnek a modern kornak, valamint a már elérhető biztonságosabb alkatrészekre. 

Egy 1 vagy 2 hálószobás ingatlan tipikus újrahuzalozása 4-7 napot vesz igénybe, és 2000 és 3000 GBP közötti költséggel jár. Ezenkívül egy 5 hálószobás ház 4500 és 7000 GBP között lesz, és 10-15 napig tarthat. 

PAT tesztelés

A Portable Appliance Testing (PAT) a hordozható készülékek rendszeres ellenőrzése. Tudod, olyan tárgyak, mint a vízforraló, televízió, számítógép, asztali lámpa stb. Valójában bármi , amit a hálózati aljzatba csatlakoztathat vagy kihúzhat onnan . Idővel a dugó megsérülhet és megrepedhet . Vagy a flex becsípődik vagy elvágódik . Mindkét hiba nagyon veszélyes, és ki kell javítani, mielőtt valaki megsérül.  

Ezért egy villanyszerelő egy szabványos ellenőrző lista segítségével minden hordozható készüléket ellenőriz a házban . Bármilyen hibás készülék megjavítható vagy kivonható a forgalomból, attól függően, hogy Ön preferálja és mennyibe kerül a javítás. Ha egy készülék probléma nélkül átmegy, akkor nyilvántartásba veszi, és címkével látja el. 

Kereskedelmi helyiségekben a hordozható berendezések rendszeres PAT-vizsgálata kötelező . De bár ez csak nem kötelező az Ön otthonában, még mindig jó ötlet mindent ellenőrizni . 

Egy villanyszerelő valószínűleg 1 és 2 GBP közötti összeget számít fel tételenként, feltéve, hogy legalább 50 darab tesztelendő elem van. A villanyszerelők azonban általában előnyben részesítik az óránkénti töltést, mivel ez lehetővé teszi számukra a javításokat. Tehát ha egy PAT-vizsgáló mérnök körülbelül 40–45 GBP/óra díjat számít fel, akkor potenciálisan körülbelül 50 tételt ellenőrizhet ezalatt, vagy kevesebbet, ha javításra szorulnak. 

Elektromos padlófűtés

Az elektromos padlófűtési szőnyegek alacsony költségű fűtést biztosítanak anélkül, hogy a falakat radiátorok zsúfolnák el . Szigetelt szőnyeg vagy tekercs formájában kaphatók , elektromos elemekkel, amelyek készen állnak a szőnyegbe . A szőnyeg padlóburkolat, például vinil vagy csempe alatt fekszik. Egy tipikus szőnyeg 1 és 12 m 2 közötti területet fed le , a vásárolt mérettől függően. Tehát egy ennél nagyobb helyiséghez több tekercs szőnyegre lesz szükség. Lerakás után a szőnyegek csatlakoznak egymáshoz és a vezérlőpanelhez, a hálózati áramellátáshoz és a termosztáthoz.  

A komplett e rendszer telepítésének ára körülbelül 50–80 GBP/m 2 . A munka elvégzéséhez azonban többre lesz szüksége, mint villanyszerelőre . A megfelelő padlóburkolat költségét és a padlóburkolat felszerelésének költségeit is bele kell foglalnia. 

Fogyasztói egység csere

Néha az EICR vizsgálat rávilágít a fogyasztói egységgel kapcsolatos problémákra. A modern megszakítók előtt a fogyasztói egységben az áramkörnek megfelelő névleges teljesítményű cserélhető biztosítékok sora volt .  

Egy régi biztosítékdobozban vasat vagy nagy törékeny műanyag kapcsolókat használtak . Kerámia vagy cserélhető biztosítékhuzallal ellátott biztosítékok is . A régi biztosítékdobozok általában rétegelt lemezből készültek. A biztosítékdoboz és a mérő körüli kábeleket szövettel, ólommal vagy gumival borították. Összességében az egész rendszer hajlamos volt sok hibára . És a biztosítékoknak jelentős időbe telt , amíg rövidzárlat vagy földzárlat esetén lekapcsolták a tápfeszültséget.  

A modern fogyasztói egységek teljesen műanyagba vannak zárva, és van helyük a meghatározott teljesítményű megszakítóknak. A megszakító panelnek is lesz egy RCD-je (Residual Current Device) . Ez érzékeli a földzárlatokat, és azonnal leválasztja a tápfeszültséget, ha csupasz vezetéket érint, vagy ha vezetékhiba lép fel. Az új fogyasztói egységek sokkal biztonságosabbak, mint korábban, és a megszakítók sokkal gyorsabban reagálnak, mint a hagyományos biztosítékok. 

Egy tipikus biztosítékdoboz modern megszakítóra cseréje 400 és 500 GBP között van, és körülbelül egy napot vesz igénybe. 

Az elektromos ellenőrzés állapotáról szóló jelentés

Az EICR fontos része annak biztosításában, hogy otthona biztonságos elektromos rendszere legyen. 10 évente, vagy lakásváltáskor elektromos ellenőrzést kell végeztetnie egy magánházban. A bérelhető szállásoknak azonban más követelményei vannak. Ezenkívül szakképzett villanyszerelőnek kell elvégeznie az ellenőrzést és ki kell töltenie a jelentést. A háztulajdonos ezután kap egy EICR-t (elektromos telepítés állapotáról szóló jelentést). Ez részletezi az elektromos hálózati áramkörök, kapcsolók és aljzatok állapotát. Ennek alapján a villanyszerelő tanácsot ad az esetlegesen elvégzendő munkákról. Szélsőséges esetben előfordulhat, hogy otthonát (vagy annak egy részét) újra kell huzalozni, és új fogyasztói egységre lesz szüksége.  

Egy tipikus EICR ára 100 és 170 GBP között mozog az otthona méretétől és az áramkör bonyolultságától függően. 

Központi fűtés javítása

Annak ellenére, hogy a legtöbb központi fűtési kazán gázt vagy olajat használ tüzelőanyagként, mégis szükségük van elektromos áramra. Ez táplálja a vezérlőket, szivattyúkat, termosztátokat és egyéb alkatrészeket. Valamennyi modern kazán vezérlőpultjába beépített kifinomult számítógépes rendszerrel is rendelkezik. Sőt, ez szabályozza és kiegyensúlyozza a melegvíz mennyiségét és a fűtési rendszert. Ha bármi elromlik a kazán vezérlőrendszerében, az első reakciója az lesz, hogy felhív egy vízvezeték-szerelőt. De ha ilyen nem áll rendelkezésre, megkérhet villanyszerelőt, hogy segítsen bizonyos alkatrészekkel kapcsolatban. 

 • A szobatermosztát szállítása és felszerelése 75 és 110 GBP között van. 
 • A hengeres termosztát szállítása és felszerelése 100 és 130 GBP között van . 
 • A központi fűtési rendszer általános diagnosztikája és a problémák azonosítása az első óra 40-100 fontba kerül . Általában ez idő alatt a diagnózis teljes lesz, de nem mindig. 
 • A vezérlőóra felszerelése és felszerelése 90 és 150 GBP között van. 

Elektromos tanúsítás és képesítési követelmények

Mennyit kell tanulnia egy villanyszerelőtől, mielőtt elég jó lenne ahhoz, hogy bármi elektromos szerelésen dolgozzon? 

A szakképzett villanyszerelőknek elismert gyakornoki gyakorlattal kell rendelkezniük, vagy legalább 3. szintű NVQ-szintet kell teljesíteniük a City & Guilds diplomák közül .  

Ha valaki már elvégzi ezeket az alaptanfolyamokat, a következőkre van szüksége ahhoz, hogy képesített villanyszerelő lehessen: 

Számos más szakképesítés is létezik, amelyeket villanyszerelők szerezhetnek attól függően, hogy az iparág melyik részébe kívánnak beköltözni. 

Mindez egy kicsit bonyolult, nem? 

Kompetens személyi rendszerek 

De nem kell összezavarodni. Csak tisztában kell lennie azzal, hogy az otthonában dolgozó villanyszerelőnek az a legjobb, ha regisztrálja magát a „P rész”-ben. Ez azt jelenti, hogy a helyi hatóság nyilvántartásba vette őket, mint illetékesek munkájuk öntanúsításához . Pontosabban, hogy megfeleljen az Egyesült Királyság Építési Szabályzatának P. részének . Ha a villanyszerelő nem regisztrált „P rész” , a munka minőségét a helyi hatóság épületfelügyeleti irodájának kell ellenőriznie . 

Ha talál valakit, aki „P rész” villanyszerelő, biztos lehet benne, hogy kompetens, és rendelkezik a jó munka elvégzéséhez szükséges készségekkel és tapasztalattal. 

Regisztrált villanyszerelőt találhat az Elektromos kompetens személy weboldalán található kereső segítségével .  

Azt is látni fogja, hogy a hozzáértő villanyszerelőket kínáló cégek közé tartoznak a következő rendszerekhez tartozó cégek: 

Azt fogja tapasztalni, hogy a P részből származó villanyszerelő, aki képes saját maga tanúsítani munkáját, a következő szakmai szövetségek egyikéhez is tartozik: 

Mindig az a döntő tényező, hogy a villanyszerelő rendelkezik-e a munka elvégzéséhez szükséges készségekkel és képesítéssel. És egy naprakész hivatalos „illetékes személyi rendszer” regisztráció bizonyítja, hogy rendelkeznek. 

Mit kérdezzen , ha professzionális villanyszerelőt alkalmaz ? 

Ha villanyszerelőt szeretne felvenni, érdemes előre feltenni néhány kérdést, hogy megtudja, milyenek.  

mióta kereskedsz? 

Ez egy egyszerű módja annak, hogy megtudja a villanyszerelő tapasztalatait. Ha már régóta kereskednek , nagy tapasztalattal rendelkeznek. 

Rendelkezik a megfelelő biztosítással és regisztrált? 

Általában azt tapasztalja, hogy az egyik kéz a kézben jár a másikkal. Ha a villanyszerelő regisztrálva van, akkor már lesz közfelelősségbiztosítása. Azt is tapasztalni fogja, hogy a kereskedelmi szervezetek ragaszkodnak ahhoz, hogy tagjaik mindenképpen rendelkezzenek biztosítással. Kérje meg a biztosítási kötvény megtekintését, és ne féljen ellenőrizni, hogy a biztosítás még érvényes-e . Érdeklődni telefonon vagy e- mailben lehet a biztosítónak. És minden biztosítótársaság rendelkezik egy számmal, amelyet felhívhat, és ellenőrizheti a kereskedőket. 

Szükségem van engedélyre a munka elvégzéséhez? 

A szakképzett villanyszerelő tudni fogja, hogy az Ön munkájának helyi hatósági jóváhagyásra van szüksége. Függetlenül attól, hogy mi a válasz, mindig érdemes a helyi hatóságnál is érdeklődni. Soha nem lehet túl óvatos, és végső soron csak a házigazda a felelős. 

Szükséges a munkavégzés biztonsági ellenőrzése?  

Néhány kisebb elektromos munkát kivételével minden esetben szakembernek kell ellenőriznie. Ha a villanyszerelő „P rész” regisztrációval rendelkezik, akkor a helyi hatóság megbízza őt abban, hogy saját maga hitelesítse munkáját. Ha nem, a helyi Building Contol irodának igazolnia kell a munkát. Ne fogadjon szavukat, hogy regisztráltak. Tudja meg Ön is az online eszköz használatával , és adja meg a nevét. Ha szerepelnek a nyilvántartásban, akkor a munka végén kérhetsz egy igazolást, hogy igazold, hogy minden megfelel az Építési Szabályzatnak. 

Végzett már ilyen jellegű munkát?  

Egy jó villanyszerelő megőrzi a korábban elvégzett munkáinak portfólióját . Az nd megadja az elérhetőségeket, így ellenőrizheti a munka színvonalát és professzionalizmusát . Keressen gondos vezetékeket, címkéket , jól elhelyezett kapcsolódobozokat és aljzatokat. 

Garanciát vagy garanciát vállal?  

Tudja meg, mit hajlandók garantálni. Ez egy jó módja annak, hogy meglássák a munkájukba vetett bizalmat. Azt is tudni szeretné, hogy van-e biztosításuk arra az esetre, ha bármi veszélyes baj történne. 

Ki fogja végezni a munkát?  

Néha előfordulhat , hogy az a személy, akivel beszélsz, nem végzi el a munkát. Ennek az az oka , hogy meglehetősen gyakori, hogy egy gyakornok a munka során tanul. Nincs ezzel semmi baj, amíg a regisztrált személy ellenőrzi a munkát, hogy e fizeted. Ez a gyakornok képzésének elfogadott módja, ezért ne essen el. 

Villanyszerelő GYIK 

Honnan tudhatom, hogy a házamban elektromos hiba van? 

Az egyetlen biztos út az, hogy egy minősített elektromos szakemberrel végeztetnek el egy EICR-t a telepítésen . Ez rávilágít az esetleges problémákra. 

Vannak azonban olyan dolgok, amelyekre ügyelnie kell, és amelyek elvezetik Önt a jelentés elkészítésére vonatkozó döntéshez.  

Furcsa szagok. 

Általában egy új készülék első bekapcsoláskor szokatlan szagot bocsát ki . Ez teljesen normális. De ha egy konnektor vagy a villanykapcsoló furcsa szagot érez, kapcsolja ki és hívjon villanyszerelőt.  

A hamisított elektromos termékek sok tüzet okoznak az otthonokban. Vigyázzon, ha nagyon olcsó hosszabbítókat, lámpatesteket és más hasonló elemeket lát. Lehet, hogy nem biztonságos import és nagyon veszélyes. Elektromos készülékeit, berendezéseit és szerelvényeit csak elismert kiskereskedőktől vásárolja. Ezeken lesz egy British Standard Kitemark . 

Csendes működés 

Minden elektromos aljzatnak és kapcsolónak némának kell lennie működés közben. Ha zümmögő vagy sziszegő zajt észlel, kapcsolja ki és ellenőriztesse őket. 

Szakaszos működés 

A villogó fények gyakran annak a jele, hogy az otthoni vezetékek nem tud lépést tartani a készülék által támasztott igényekkel. Lehet, hogy itt az ideje megfontolni otthona újrakábelezését, ezért először hívjon villanyszerelőt, és végeztessen el egy EICR-t. 

Előfordulhat, hogy egy elektromos aljzat vagy kapcsoló szakaszosan működik, vagy teljesen leáll. Ha igen, ez valószínűleg meglazult vezetékek vagy hibás csatlakozások jele. Mindkettő tűzveszélyes, és azonnal javítani kell. Ezenkívül áramütést okozhatnak a felhasználóknak, amikor csatlakoztatják vagy kihúzzák a készüléket. 

Forró pontok 

Rendszeresen ellenőrizze a világítótest körüli területet, hogy lássa, nem érez-e hőt a lámpatest körül. Ez azt jelentheti, hogy az ajánlott wattnál nagyobb izzót használ. Cserélje ki az izzót egy kisebb teljesítményűre, vagy még jobb, cserélje ki a lámpát LED-es változatra. 

Rágcsálók károsodása 

A rágcsálók, például a patkányok és az egerek előszeretettel rágják az elektromos szigetelést. Ha ürüléket észlel a padláson, a garázsban vagy a pincében, ellenőrizze, hogy az elektromos szerelvényeken vannak-e rágás jelei. Az ilyen sérült vezetékek elektromos tüzet okozhatnak, és rendkívül veszélyesek lehetnek. 

Rendszeres fogyasztói egységutak 

A fogyasztói egységben lévő megszakító ötlete az, hogy leold, amikor az áramkör teljesítményigénye túlterhel egy biztonságos szintet. Egyszer-kétszer egyszerűen túlterhelés okozhatja, amikor a megszakító végzi a munkáját. Ha azonban ez rendszeressé válik , hívjon villanyszerelőt, hogy megtalálja az okot és javítsa ki. Egyébként, ha az RCD megszakító leold, ami földelési hibát jelez , azt is nézze meg a villanyszerelő. 

Miért fizetnek ennyit a villanyszerelők? 

Sokan gyakran panaszkodnak a villanyszerelők szolgáltatásaiért felszámított magas díjakra. De ha csak megállsz és átgondolod, hogy miért olyan magasak a díjaik, hamarosan megérted. 

Veszély 

Először is, az elektromossággal való munkavégzés veszélyes. Nem csak a villanyszerelőnek, hanem a házigazdának is. Az elektromos i an sok éven át képzett, és olyan képesítéssel rendelkezik, amely biztosítja a munkájuk biztonságosságát. Ez időbe telik, és befektetnek a jövőjükbe azáltal, hogy a szükséges szintre vizsgáznak.  

A legtöbb háztartási elektromos munka magában foglalja a több éves áramkörök hibáinak javítását. És különböző villanyszerelők javították az évek során. Nagy készség kell ahhoz, hogy megfejtsük a problémát, és megoldjunk valamit, ami egy másik ember munkájából fakad. Ez valószínűleg sokkal tovább tart, mint várná, és végül Ön állja a számlát .  

Képzés, eszközök és egyéb általános költségek 

Ezután az elektromos biztonsági szabványok folyamatosan javulnak. Miközben a berendezési tárgyak és szerelvények változnak és javulnak. Ez azt jelenti, hogy a szakképzett villanyszerelőnek folyamatosan képeznie kell magát. És ismerje meg az új technológiákat és a biztonságos munkafolyamatokat. Ez ismét időbe telik, és pénzbe is kerül.  

A villanyszerelők sok szerszámot és berendezést használnak, amelyek sok pénzbe kerülnek. E drága eszközök nélkül nem tudják biztonságosan elvégezni a munkát. 

A villanyszerelőnek szállítóeszközzel és üzemanyaggal kell rendelkeznie a munkahelyére és onnan történő utazáshoz. A szállítási költségek azonosak, függetlenül attól, hogy a munka 1 vagy 8 órát vesz igénybe. Tehát az óradíjakat ennek figyelembevételével kell kiszámítani.  

A villanyszerelőknek kiterjedt biztosítással kell rendelkezniük. Ez fedezi azokat a hibákat, amelyek anyagi károkat, sérüléseket vagy haláleseteket okozhatnak. Még akkor is, ha a villanyszerelő teljesen biztonságban van, és soha nem jelentett be kárigényt, akkor is rendelkeznie kell a megfelelő biztosítással, különben nem tud legálisan kereskedni. 

Szakvélemény 

Végre valami, ami elsőre apró munkának tűnhet. Például egy zúgó fénykapcsoló megváltoztatása . Ez komoly munkává válhat, amelynek a villanykapcsoló hibája csak kisebb tünete. Senki sem tudja, amíg a villanyszerelő nincs a helyszínen , és nem ellenőrzi a meglévő vezetékeket. Csak ekkor jelennek meg a nagyobb problémák. Tehát előfordulhat, hogy a számlája több lesz, mint amire számított. 

Kérjen helyi villanyszerelő árajánlatot

A legtöbb otthon rendelkezik áramellátással a modern életvitelünkhöz szükséges különféle elektromos készülékek táplálására. A biztonságos és hatékony ellátás érdekében azonban rendszeres ellenőrzésekre és javításokra van szükség képzett és regisztrált villanyszerelők által. Megfelelően képzett embert találni nehéz lehet, ha nem követünk egyszerű és egyértelmű keresési eljárást s .  

Valószínűleg az ezen az oldalon található űrlap kitöltése a legegyszerűbb módja az otthoni elektromos munkák elvégzésének . Ezután 3 vagy 4 árajánlatot kap a helyi, minősített villanyszerelőktől , akiket már ellenőriztünk. Nézze meg, milyen költségekkel kell rendelkeznie a villanyszerelőknek az Ön közelében.

Hozzászólások lezárva.